Ο Στυλιανός Γεωργίου στην ΜΙΝΙ κατηγορία, η Ρεβέκκα Καρακατσλή στην OKJ-N JUNIOR, ο Αντυς Λούτσιος στην OK-N SENIOR και ο Χρίστος Δημητρίου στην KZ2 ήταν οι νικητές στον τέταρτο αγώνα του Fill n’ GO Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Karting 2024 που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Daytona την Κυριακή (01/09).

Στον πρώτο αγώνα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και τέταρτο του Πρωταθλήματος συμμετείχαν 19 οδηγοί με μηχανές FIA σε τέσσερις κατηγορίες δίνοντας απίστευτο θέαμα στους παρευρισκόμενους οι οποίοι απόλαυσαν δυνατές μάχες μεταξύ των οδηγών μέσα στην πίστα σε όλες τις κατηγορίες και ιδικά στην κατηγορία KZ2.

Κατηγορία ΜΙΝΙ

Στην κατηγορία ΜΙΝΙ ο Στυλιανός Γεωργίου ήταν ο άρχοντας του αγώνα κερδίζοντας τα χρονομετρημένα με 53,480, με άνεση τον ημιτελικό και τελικό ανεβαίνοντας στο ψηλότερο βάθρο.

Στον ημιτελικό η εκκίνηση έφερε τα πάνω κάτω με τον Στυλιανό να ξεκινά πρώτο, ενώ ο 2ος Yanal Watad βρέθηκε 5ος, ο Παναγιώτης Λαζάρου 2ος από 4ος και ο Πάνος Χριστοδούλου 4ος από 3ος. Οι μάχες ήταν δυνατές με τον Πάνο Χριστοδούλου να κερδίζει το έδαφος γύρο με γύρο και να τερματίζει 2ος με τον Παναγιώτη Λαζάρου 3ο, τον Ανδρέα Φυσέντζου 4ο και τον Yanal Watad 5ο.

Η εκκίνηση στο Τελικό σκέλος πάλι έφερε τα πάνω κάτω με τον Στυλιανό να ξεκινά και να τερματίζει 1ος, ενώ τον Yanal από την 5η θέση να είναι 2ος στην πρώτη στροφή και να τερματίζει 3ος, τον Πάνο Χριστοδούλου από την 2η να είναι 4ος στην πρώτη στροφή και να καταφέρνει να τερματίζει 2ος και τον Παναγιώτη Λαζάρου να χάνει 1 θέση τερματίζοντας 4ος ενώ ο Ανδρέας Φυσέντζου αρκέστηκε στην 5η θέση.

Κατηγορία OKJN
Στην κατηγορία JUNIOR με χρόνο 48.560 η Ρεβέκκα Καρακατσλή πήρε την πρώτη θέση στα χρονομετρημένα,  τον Ραφαήλ Παπασάββα και Adam Ezra να περιορίζονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Η Ρεβέκκα κρατώντας τον καλό ρυθμό της ημέρας κέρδισε με άνεση την πρώτη θέση στο ημιτελικό και τελικό σκέλος, με τους Ραφαήλ και Adam να ακολουθούν.

Κατηγορία OKN

Στην κατηγορία SENIOR με χρόνο 47.986 ο Άντυς Λούτσιος που συμμετείχε σε 2 κατηγορίες κέρδισε τα χρονομετρημένα αφήνοντας την Μέρυλιν Αντωνίου στην 2η θέση, το Μιχάλης Ευαγγέλου στην 3η και τον Εύης Λουκά στην 4η.

Στον ημιτελικό ο Άντυς ξεχώρισε μπροστά ενώ οι μάχες μεταξύ των Μέρυλιν, Μιχάλη και Εύης ήταν δυνατές με ωραία προσπεράσματα με τον Μιχάλη να επικρατεί στην 2η θέση, την Μέρυλιν στην 3η και τον Εύης στην 4η θέση.

Στο Τελικό σκέλος οι οδηγοί της OK-N έδωσαν ωραίο θέαμα με προσπεράσματα φέρνοντας την Μέρυλιν να τερματίζει στη 2η θέση, τον Μιχάλη στην 3η και τον Εύης να εγκαταλείπει μετά από μηχανική βλάβη στον 7ο γύρο.

Μεγάλη μέρα για το karting στην Κύπρο όπου για πρώτη φορά Κύπριοι οδηγοί θα λάβουν μέρος σε Παγκόσμιο Αγώνα FIA. Η Μέρυλιν Αντωνίου που προηγείται στο Πρωτάθλημα στην κατηγορία OK-N και ο Μιχάλης Ευαγγέλου που είναι στην 2η θέση θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο FIA WORLD CHAMPIONSHIP που θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Βρετανία μεταξύ 12-15 Σεπτεμβρίου 2024 στην πίστα PF International. Η Κύπρος έχει πάρει 2 θέσης μετά την εισαγωγή των μηχανών OK-N στο τοπικό πρωτάθλημα κάτι το οποίο φέρνει την Κύπρο μέσα στις πρώτες 12 χώρες που οργανώνουν Πρωτάθλημα με Original Karting Engines of FIA.

Κατηγορία KZ2

Η κατηγορία KZ2 στο τελικό σκέλος σήκωσε το κοινό με 4α καρτ να δίνουν απίστευτες μάχες ανταλλάσσοντας θέσεις σχεδόν σε κάθε γύρο.

Στα χρονομετρημένα ο Άντυς Λούτσιος πήρε το Pole Position με χρόνο 47.087 ενώ ο Χρίστος Δημητρίου με 47.109 ήταν 2ος και ο Στέλιος Κυθρεώτης 3ος με 47.501.  

Με 7 συμμετοχές μετά την επιστροφή του Σάββα Θεοφανούδη η μεγάλη κατηγορία ξεσήκωσε το κόσμο από την εκκίνηση με τον Άντυ Λούτσιο να τερματίζει 1ος και να τον ακολουθούν Χρίστος Δημητρίου και Στέλιος Κυθρεώτης.

Άτυχη η στιγμή για τον Παντελή Παντελή όπου στην προσπάθεια του να εκμεταλλευτεί την αργή εκκίνηση του Χρίστου Δημητρίου είχε επαφή με τον Στέλιος Κυθρεώτη όπου και αυτός προσπαθούσε να  εκμεταλλευτεί την αργή εκκίνηση του Άντυ με αποτέλεσμα το καρτ του Παντελή να ακινητοποιηθεί. Η συνέχεια του Αγώνα ήταν απίστευτη με τον Κυθρεώτη να πιέζει τον Χρίστο που πήρε 1ος την πρώτη στροφή, ο Λούτσιος να πιέζει τον Κυθρεώτη και τον Μιχάλη Δημητρίου να καραδοκεί στην 4η θέση. Ο Άντυς έκανε την κίνηση πάνω στον Κυθρεώτη αλλά δεν κατάφερε να προσπεράσει και τον έμπυρο Χρίστο Δημητρίου και αρκέστηκε στην 2η θέση με τον Μιχάλη Δημητρίου στην 3η όπου μία ποινή τον έριξε στην 4η θέση φέροντας τον Στέλιος Κυθρεώτη στην 3η θέση. Ο επόμενος αγώνας του Fill n’ GO Παγκύπριο Πρωτάθλημα Karting 2024, που διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμος Αυτοκινήτου, είναι προγραμματισμένος για τις 27 Οκτωβρίου στην πίστα Daytona στη Λευκωσία.